PiusX

woensdag 18 februari 2015

ISVAG: minder afval en meer stroom voor iedereen!

Hey allemaal!

Wij zijn op donderdag 5 februari op uitstap geweest met de lessen techniek. We gingen naar ISVAG, een afvalverwerkingsbedrijf in wilrijk. We kregen eerst wat uitleg en daarna liet onze gids ons alles zien, zoals de ovens, de afvalbunker, de weegbrug en nog veel meer. Er gebeurt eigelijk heel veel met ons afval. Er wordt zelfs groene stroom van gemaakt! ISVAG geeft zo ongeveer 20.000 gezinnen een voldoende aan energie, en het is goed voor het milieu! Onze gids legde ons alles haarfijn uit en we hebben zeer veel geleerd! Hieronder een foto van de gids.


We moesten ter bescherming ook een helm en een veiligheidsbril dragen, je weet namelijk maar nooit! En om ervoor te zorgen dat we de gids zeker konden horen kregen we ook een apparaatje dat verbonden was met de micro van de gids. We staken de oordopjes in onze oren en we hoorden alles wat hij zei. Gelukkig hadden we dat, want er was veel lawaai.

Wil jij ook graag weten hoe alles werkt? Wil je graag weten hoeveel gezinnen er worden voorzien van stroom op dit eigenste moment? Ga dan ook zeker een kijken op hun site: www.isvag.be 

Dat was het dan! Hieronder nog wat foto's die we natuurlijk speciaal voor jullie hebben getrokken. 
Hopelijk was het interessant en tot de volgende keer!

De technische oreo's!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten